УЧАСТЬ У КРУГЛОМУ СТОЛІ «КОНЦЕПЦІЯ ТА КЛЮЧОВІ ПРОЕКТИ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ»

АвторMAEES

УЧАСТЬ У КРУГЛОМУ СТОЛІ «КОНЦЕПЦІЯ ТА КЛЮЧОВІ ПРОЕКТИ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ»

10 березня Хмельницька обласна військова адміністрація спільно з Проєктом USAID «Енергетична безпека» провели круглий стіл «Концепція та ключові проекти регіональної програми забезпечення енергетичної ефективності (РПЗЕЕ) Хмельницької області».

В даному заході брав участь завідувач кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем Хмельницького національного університету д.т.н., професор Олег Поліщук, який також входить в робочу групу з розробки регіональної програми забезпечення енергетичної ефективності при Хмельницькій обласній військовій адміністрації.

З вступним словом виступив заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Ткачук, який був модератором даного заходу.

З вступними доповідями виступили Голова Держенергоефективності України Валерій Безус, керівник напрямку теплопостачання USAID Проєкту енергетичної безпеки Діана Корсакайте, президент Українського національного комітету CIGRE Олександр Світєлік.

До обговорення регіональної програми долучилися представники місцевих громад, Державного комітету України з енергозбереження, проєкту USAID «Eнергетична безпека», Міжнародної Ради з великих електричних систем CIGRE, Інституту газу та загальної енергетики НАН України, Хмельницькобленерго, Хмельницьктеплокомуненерго, Хмельницького національного університету, Посольства Республіки Корея в Україні, Копенгагенського кліматичного центру UNEP, члени робочої групи при ОВА з розробки РПЗЕЕ та інші організації. Загалом у заході прийняли участь 71 фахівець.

Круглий стіл був присвячений розгляду та затвердженню концепції РПЗЕЕ Хмельницької області, а також питанню функціонування та розповсюдження малої розподіленої когенерації для підвищення надійності електрозабезпечення критичної інфраструктури населених пунктів та інших соціально важливих об’єктів.

Після обговорення були прийняті спільні рекомендації для членів робочої групи при ОВА та учасників заходу.

Світлана Лісевич,

заступник зав.кафедри МАЕЕС

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук