ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВІДЗНАЧАЄ 60-У РІЧНИЦЮ З ДНЯ ЗАСНУВАННЯ

АвторMAEES

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВІДЗНАЧАЄ 60-У РІЧНИЦЮ З ДНЯ ЗАСНУВАННЯ

14 жовтня 2022 року Хмельницький національний університет відзначив славний ювілей – 60 років з дня заснування. Історія нашого університету – це шлях неперервного зростання та поступу, вагомих здобутків у освітній і науковій діяльності та справі  виховання студентської молоді. Заснований у 1962 році як загально-технічний факультет Українського поліграфічного інституту, він розвивався та змінював статус: Хмельницький технологічний інститут побутового обслуговування (ХТІПО, 1967 р.), Хмельницький технологічний інститут (1989 р.), Технологічний університет Поділля (1994 р.), Хмельницький державний університет (2003 р.), Хмельницький національний університет  (2004 р.). Сьогодні наш університет впевнено посідає найвищі місця серед ЗВО Хмельницької області у національних рейтингах. Він – освітній та науковий бренд регіону, навчальний заклад, де плекають традиції і впевнено дивляться у майбутнє.

1 листопада на святкування 60-ї річниці з дня заснування Хмельницького національного університету завітали високоповажні гості: голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк; директор Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Дарія Басюк; заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв; заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак; академік Національної академії педагогічних наук України, ректор Київського національного університет технологій та дизайну Іван Грищенко. Грамотами та нагородами вони відзначили кращих викладачів та науковців нашого університету. Серед них були і викладачі кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем к.т.н., доцент Тарас Романець, к.т.н., доцент Павло Майдан, асистент Андрій Поліщук.

Для гостей урочистого засідання викладачі та студенти влаштували захопливий екскурс історією закладу та яскраво продемонстрували нинішні надбання та перспективні напрямки подальшого розвитку.

Зразки обладнання, що перетворюють сонячну енергію в електричну, наукові доробки в сфері 3D-моделювання, мехатронні та робототехнічні системи, зокрема колаборативний робот компанії Universal Robots, автоматизовану робототехнічну систему, роботехнічні системи Lego Mindstorms, процес виготовлення малого гербу України на 3D-принтері FLASHFORGE Guider II S, портативну міні сонячну електростанцію представили гостям під час оглядової екскурсії та на імпровізованій науковій виставці викладачі і студенти кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем.

Величезний внесок в допомогу постраждалим від війни та нашим воїнам внесли співробітники та студенти кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем.

Викладачі кафедри з перших днів війни активно долучилися до волонтерської діяльності – виготовляють різні вироби для військових (жилети тактичні для розвантаження, наколінники та пояси тактичні, кровоспинні турнікети, міні сонячні електростанції), плетуть сітки, збирають гуманітарну допомогу.

Дані вироби були також представлені на  імпровізованій науковій виставці.

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук