ДЕЛЕГАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК ВІДВІДАЛА КАФЕДРУ МАЕЕС

АвторMAEES

ДЕЛЕГАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК ВІДВІДАЛА КАФЕДРУ МАЕЕС

3 жовтня 2022 року Хмельницький національний університет і зокрема кафедру машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем відвідала делегація Національної академії наук України у складі завідувача відділу альтернативних палив інституту газу д.т.н., професора П’яних Костянтина Євгеновича та провідного наукового співробітника відділу технологій та альтернативних палив інституту газу д.т.н., професора Нікітіна Євгена Євгеновича.

Під час зустрічі з науковцями кафедри обговорювалися питання двостороннього співробітництва в науковій сфері, особливо у напрямку альтернативних та відновлюваних джерел енергії та реалізації спільних наукових проєктів.

Під час візиту на кафедру відбулася зустріч науковців НАН України та студентів спеціальностей 141 «Енергетика, електротехніка та електромеханіка» та 133 «Галузеве машинобудування». Також вони прочитали для студентів лекцію на тему «Стан та загальнодержавні проблеми впровадження заходів енергоефективності в Україні». Після лекції студенти мали змогу задати лекторам питання, що їх цікавили.

Також відбулася екскурсія лабораторіями кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем. Під час неї гості ознайомилися з сучасним устаткування, яке використовується при підготовці здобувачів зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та 133 «Галузеве машинобудування».

В лабораторії відновлювальних джерел енергії гості мали змогу ознайомитися з обладнанням, яке використовується у навчальному процесі при проведенні лабораторних робіт та наукових досліджень.

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук