Навчання з SIEMENS: частина 3

АвторMAEES

Навчання з SIEMENS: частина 3

У рамках співпраці між ДП «Сіменс Україна» та Хмельницьким національним університетом, викладачі кафедри Машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем, доценти Горященко Сергій та Майдан Павло прийняли участь у практичному курсі «Налаштування, введення в експлуатацію, діагностика та обслуговування приводів SINAMICS G120» який відбувся 01-02 лютого 2022 року у м. Київ.

На курсі було розглянуто апаратну конфігурацію частотних перетворювачів SINAMICS G120, які мають модульну структуру компонентів та широкий діапазон потужностей – від 0,55 до 250 кВт. Дана серія частотних перетворювачів поставляється з трьома варіантами напруги для підключення до мереж 200, 400 та 690 В. Для введення функцій безпеки в експлуатацію використовують інструменти STARTER або SINAMICS Startdrive.

Для параметрування та подальшого введення в експлуатацію за використовуються або базові панелі оператора (BOP-2) або інтелектуальні панелі оператора (IОР).

Розглядалось введення в експлуатацію частотних перетворювачів та асинхронних двигунів за допомогою використання програми STARTER та програмного середовища TIA Portal v.16, а саме:

– слово керування, слово стану, задані значення;

– гнучке підключення сигналів за допомогою BICO-технології. Застосування вільних функціональних блоків;

– керування та регулювання та частотного перетворювача SINAMICS G120;

– функції перетворювача SINAMICS G120, діагностування та пошук помилок.

Дякуємо компанії ДП «Сіменс Україна» за надану унікальну можливість відвідати інноваційний тренінг в Центрі компетенцій Siemens м. Київ.

#MAEES, #Siemens

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук