ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МАШИН І АПАРАТІВ, ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНИХ ТА ЕНЕРГЕТИЧНИХ СИСТЕМ НА ВОЛОЧИСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД АТ «МОТОР СІЧ»

АвторMAEES

ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МАШИН І АПАРАТІВ, ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНИХ ТА ЕНЕРГЕТИЧНИХ СИСТЕМ НА ВОЛОЧИСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД АТ «МОТОР СІЧ»

24 вересня 2021 року Волочиському машинобудівному заводу АТ «Мотор Січ» виповнилось 50 років.

Дане підприємство є одним з флагманів промисловості не тільки Волочиського району, але і Хмельницької області. Воно входить до всесвітньо відомого акціонерного підприємства «Мотор Січ», що є одним із провідних підприємств світу і єдиним в Україні з розробки, випробування, супроводу в експлуатації та ремонту 55 типів і модифікацій економічних та надійних авіаційних турбореактивних, турбовальних і турбовентиляторних двигунів для 61 виду літаків, вертольотів цивільної, транспортної та військової авіації, а також промислових газотурбінних установок на їх базі.

На запрошення господарів свята делегація Хмельницького національного університету, зокрема викладачі і студенти кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем побували на даному підприємстві.

Під час даного заходу викладачі та студенти оглянули виробництво та ознайомилися з асортиментом продукції, що випускається.

Завод спеціалізується на виготовленні кріпильних деталей авіаційних двигунів, технологічного оснащення та спецінструмента, складних типів штампів та прес-форм, пластмасової тари.

Також завод випускає товари народного споживання: великий асортимент систем шумозаглушення для легкових автомобілів; мотоблоки із навісним устаткуванням; товари господарського призначення та садово-городній інвентар.

Під час екскурсії цехами підприємства студенти мали змогу ознайомитися із роботою різноманітного обладнання галузевого машинобудування, зокрема із роботою верстатів з числовим програмним керуванням.

Студенти також побачили відому моторсічівську пересувну електростанцію

та авіаційний двигун, який встановлюється на цій станції.

Багато випускників різних років кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем на сьогодні працюють на даному підприємстві. Зокрема це: Корецький Андрій, Ящишина Наталія, Пасічник Тетяна, Джус Андрій, Омелян Микола, Шевчук Валентин та інші.

Також відбулася зустріч делегації кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем, зокрема завідувача кафедри МАЕЕС професора Поліщука Олега, доцента Коротич Ольги та доцента Тимощука Олександра із директором підприємства Стаднічуком Олександром та провідними спеціалістами – стейкхолдерами від виробництва.

Під час зустрічі було обговорено зміст освітніх програм «Галузеве машинобудування», «Робототехнічні та мехатронні системи галузі», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» різних освітніх рівнів підготовки, що відкриті на кафедрі машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем в рамках спеціальностей 133 «Галузеве машинобудування» та 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Крім того розглянуті питання підготовки фахових спеціалістів, проходження різних видів практик студентами, впровадження наукових розробок кафедри на підприємстві тощо.

З нагоди славного ювілею бажаємо колективу Волочиського машинобудівного заводу подальшого процвітання та розвитку на благо нашої України.

Заст. завідувача кафедри машин
і апаратів, електромеханічних та
енергетичних систем
старший викладач Лісевич Світлана

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук