Семінар «Енергозберігаючі технології та обладнання від компанії Viessmann»

АвторMAEES

Семінар «Енергозберігаючі технології та обладнання від компанії Viessmann»

29 січня 2016 року на базі кафедри машин та апаратів Хмельницького національного університету відбувся семінар, який організувала компанія “ЕкоАльт”.

Компанія являється лідером в Подільському регіоні по впровадженню енергозберігаючих технологій та альтернативної енергетики в різні сфери. Також вона представляє на ринку послуги з монтажу систем опалення, водопостачання та водовідведення, облаштування басейнів, систем автономного поливу, дренажних систем.

На семінарі були розглянуті прогресивні технології та представлені зразки новітнього обладнання для альтернативних та відновлювальних джерел енергії від компанії Viessman.

Група компаній Viessmann – один з провідних міжнародних виробників опалювальних, холодильних та кліматичних систем. Засноване як сімейне підприємство у 1917 забезпечує зайнятістю 11,500 співробітників, річний оборот компанії складає 2,2 млрд. євро.

Компанія володіє 22 заводами у 11 країнах. Діє розгалужена мережа великих центрів збуту та представництв у 74 країнах, у світі працюють 120 торговельний філій компанії. Частка експорту становить 56 відсотків загального обороту компанії.

Прагнучи бути піонером у питаннях охорони довкілля компанія Viessmann протягом десятиліть постачає найефективніші та найекологічніші системи опалення, що працюють на рідкому та на газоподібному паливі, а також сонячні системи, системи опалення на біомасі та теплові насоси. Більшість розробок Viessmann стали визначними етапами в розвитку опалювальної техніки.

Семінар проводили проект-менеджер ТОВ «Viessman» з відновлювальних джерел енергії Василенко Роман та регіональний представник по Хмельницькій, Вінницькій та Житомирській областях ТОВ «Viessman» Сергій Бондар. Перша частина семінару була присвячена впровадженню теплових насосів для опалення індивідуальних, комунальних і комерційних об’єктів.

Друга частина семінару була присвячена впровадженню сонячних колекторів для опалення промислових і побутових приміщень, гарячого водопостачання виробничих процесів, побутових потреб.

В семінарі прийняли участь і інші представники компаній регіону, які займаються даним питанням. В ході семінару між учасниками відбулися дискусії, обмін досвідом. Провідні фахівці відповіли на питання, що виникали під час семінару.

Також відбулося обговорення питання стосовно вимог до фахівців майбутньої спеціальності «Електроенергетика, електромеханіка та електротехніка» на сучасному етапі, підготовку яких здійснює кафедра машин та апаратів Хмельницького національного університету.

Після закінчення семінару відбулася екскурсія лабораторіями кафедри машин та апаратів. Присутнім було продемонстровано діючу вітрову та сонячну електростанції, метеостанцію, розроблені та змонтовані фахівцями кафедри.

За інформацією
кафедри машин і апаратів

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук