20-21 травня відбулась конференція ECO-€URO-ENERGIA 2016 у м. Бидгощ (Польща).

АвторMAEES

20-21 травня відбулась конференція ECO-€URO-ENERGIA 2016 у м. Бидгощ (Польща).

20-21 травня 2016 року в Регіональному Центру Інноваційності відбулася дев’ята конференція ECO-€URO-ENERGIA 2016. Наукові зустрічі у рамках науково-технічної конференції pn. ECO-€URO-ENERGIA організовані технологічно-природничим університететом im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich у Бидгощі від 2004 року. Попередні заходи відбулися в 2004, 2005, 2006, 2007, 2012, 2013, 2014 і 2015 роках.

Конференцію Eko-Euro-Energia 2016 відкривав доктор інженерії Дарій Boroński – проректор у справах Науки UTP у Бидгощі.

Першим організатором були Targi Bydgoskie SAWO, зараз співорганізатори UTP у Бидгощі. Ці дебати над розвитком поновлюваної енергії в Польщі і Європі, а також презентації рішень з участю представників інвесторів, науки, установи урядових виробників і користувачів інсталяції OŹE сприяють популяризації впровадження і застосування технічних рішень, що спираються на поновлювані джерела енергії.

Головним принципом, прийнятим організаторами Конференції EEE, є щорічно продовження дій у рамках конференції і семінарів з циклу Eko-€Uro-Energia, обмін досвідом, а також подальша інтеграція середовища спеціалістів наукового світу і промисловості, пов’язаних з Поновлюваними Джерелами Енергії. Важливим моментом для функціонування Конференції було виникнення в 2013 році на UTP у Бидгощі Інтердисциплінарного центру поновлюваних джерел енергії (www.ICOZE.utp.edu.pl), завданням якого є ініціація, організація і координація різноманітних форм науково-дослідної, впроваджувальної, дидактичної і послужної активності та розвитку в сфері поновлюваних джерел енергії.

IX конференція EEE 2016 була особливо присвячена проекту під заголовком: “Інтегроване навчання з області Інженерії Поновлюваних Джерел Енергії на Університеті Технологічно-природним (UTP) у Бидгощі”. У рамках цього проекту введено в дію на WIM UTP у Бидгощі нові післядипломні навчання pn. Помпи Тепла і Складування Енергії Тепла.

Організатори Конференції ECO-€URO-ENERGIA 2016: Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy, Wydział Inżynierii Mechanicznej, Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu, Bydgoskie Towarzystwo Naukowe, Wydział Matematyki Fizyki i Techniki Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy. Партнером конференції EEE 2016 було польське товариство помп тепла, Фонд розвитку Mechatroniki також Kujawsko-Pomorskie Stowarzyszenie поновлюваних джерел енергії.

Під час Конференції ECO-€URO-ENERGIA 2016 продемонстровано в пленарних сесіях 22 наукових статті, в порульовій сесії 32 плакати, натомість в сесії галузевих фірм OZE – представники фірм представили рекламні презентації на тему своєї пропозиції обраних типів інсталяції OŹE.

Під час конференції репрезентувалися наукові осередки з: UTP у Бидгощі, UKW у Бидгощі, Технологічно-гуманітарний Uniwersytet в Radomiu, Гданьська політехніка, Хмельницький національний університет.

В конференції від Хмельницького національнільного університету брали участь: кандидат технічних наук, доцент Поліщук О.С. та студент другого курсу Поліщук А.О. Тема доповіді на конференції: “Альтернативні джерела енергії в Хмельницькій області : стан і перспективи розвитку”, “Розробка системи збору метеорологічних даних для лабораторії відновлювальних джерел енергії”.

За інформацією
кафедри машин і апаратів

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук