КАФЕДРУ МАШИН І АПАРАТІВ, ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНИХ ТА ЕНЕРГЕТИЧНИХ СИСТЕМ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВІДВІДАЛИ ВИПУСКНИКИ 2011 РОКУ ВИПУСКУ

АвторMAEES

КАФЕДРУ МАШИН І АПАРАТІВ, ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНИХ ТА ЕНЕРГЕТИЧНИХ СИСТЕМ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВІДВІДАЛИ ВИПУСКНИКИ 2011 РОКУ ВИПУСКУ

Кафедру МАЕЕС відвідали випускники 2011 року випуску.

Завідувач кафедри МАЕЕС Поліщук Олег Степанович, доценти Тимощук О.Г., Неймак В.С., Майдан П.С. розповіли гостям про те, як розвивається Хмельницький національний університет, про зміни, що відбулися, наукові досягнення. Продемонстровали відеоролик про кафедру, розповіли про спеціальності кафедри та освітні програми за якими здійснюється підготовка фахівців. Також була організована екскурсія лабораторіями кафедри.

Під час зустрічі випускники поділилися історіями з життя, а також своїми професійними здобутками. Як з’ясувалось, переважна більшість наших випускників працює за напрямками по яких кафедра проводить підготовку фахівців.

Під час організованого мінісемінару було обговорено питання розвитку сучасних технологій та обладнання в галузі легкої промисловості, електроенергетики, електромеханіки та електротехніки.

Петрук Богдан, Мельник Олег, Виноградський Людвиг, Онищук Юрій, Гай Олександр поділилися досвідом організації власного приватного бізнесу в різних галузях. Наголосили на необхідності викладання дисциплін, які б допомогли молодому інженеру його організувати.

Самчук Максим, що займається бізнесом в області взуттєвого виробництва підняв питання освоєння студентами сучасного устаткування та новітніх технологій, що застосовуються в легкій промисловості.

Бондаренко Віталій поділився досвідом організації продажів електропобутової техніки та розповів про останні новинки, що з’являються на ринку України.

Андрійчук Ігор, що очолює приватне підприємство, яке займається обслуговуванням та діагностикою електроустаткування автомобілів, наголосив у необхідності фахівців в даній області. Запропонував ввести в освітню програму «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» навчальні дисципліни, пов’язані з електроустаткуванням транспортних засобів. Підтримав ідею кафедри МАЕЕС про започаткування у майбутньому в розрізі спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» освітньої програми «Електричний транспорт».

Максимчук Василь розповів про свою кар’єру становлення від налагоджувальника до інженера дільниці на фармацевтичному підприємстві АТ «Фармак». Відмітив важливість підготовки фахівців, які б володіли посиленими знаннями в області автоматизації та робототехніки, адже на підприємстві використовується багато сучасного автоматизованого устаткування різних фірм, зокрема компанії Siemens. Відкриття наукового навчального центру систем автоматизації та електроприводів Siemens у Хмельницькому національному університеті на кафедрі МАЕЕС та підготовка студентів на сучасному устаткуванні цьому сприятиме.

Малафей Дмитро, який працює інженером на підприємстві ТОВ «Крафт груп», розповів про сучасні верстати з ЧПК, що використовуються в технологічних процесах. Наголосив на необхідності вивчення різних CAD-систем під час навчання в університеті.

Кобилюс Олександр, що працює викладачем спеціальних дисциплін у Рівненьскому економіко-технологічному фаховому коледжі, поділився досвідом організації навчального процесу у своєму навчальному закладі. Охарактеризував проблеми з якими стикаються навчальні заклади при підготовці студентів, а також перспективи їх вирішення.

Приємно відмітити, що Олександр пройшов трьох місячне підвищення кваліфікації на кафедрі МАЕЕС і мав нагоду на зустрічі отримати посвідчення про його закінчення.

Також було організовано майстер-клас роботи на сучасному швейному устаткуванні у навчально-науковому центрі торгової марки «Bruce» кафедри МАЕЕС. Випускники згадали те швейне устаткування на якому вони навчалися, будучи студентами та порівняли можливості навчання на сьогоднішньому етапі. Випускники відмітили значні зміни у розвитку матеріально-технічної бази, що відбулися на кафедрі за останні 10 років.

Випускники поділилися своїм баченням розвитку даних галузей та підготовки майбутніх фахівців. Також деякі з гостей виявили бажання співпраці з кафедрою у сучасних умовах, коли випускники формують рейтинг університету в якому вони навчалися. Запропонували свою допомогу в поліпшенні матеріально-технічної бази кафедри та в залучення майбутніх абітурієнтів для навчання в ХНУ.

Дякуємо гостям за візит і чекаємо випускників на наступних зустрічах у ХНУ!

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук