ЗУСТРІЧ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МАШИН І АПАРАТІВ, ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНИХ ТА ЕНЕРГЕТИЧНИХ СИСТЕМ ІЗ МЕНЕДЖМЕНТОМ КОМПАНІЇ «КЕРНЕЛ»

АвторMAEES

ЗУСТРІЧ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МАШИН І АПАРАТІВ, ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНИХ ТА ЕНЕРГЕТИЧНИХ СИСТЕМ ІЗ МЕНЕДЖМЕНТОМ КОМПАНІЇ «КЕРНЕЛ»

17.06.2020 р. відбулася зустріч-лекція викладачів та студентів спеціальностей 133 «Галузеве машинобудування» та 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» кафедри машині і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем з представниками компанії «КЕРНЕЛ» в рамках онлайн вебінару «Актуальність автоматизації виробництва для промисловості України». Організаторами даного заходу виступили компанія Кернел та кафедра автоматизації, комп’ютерно-інтегрованих технологій і телекомунікацій на чолі із завідувачем д.т.н., професором Валерієм Мартинюком.

Компанія «КЕРНЕЛ» – провідний виробник сільськогосподарської продукції на світовому ринку та один з найбільших постачальників та експортерів соняшникової олії на ринки України та світу. На частку компанії припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію вона поставляє більш ніж в 60 країн світу.

Компанія «КЕРНЕЛ» розпочала будівництво Старокостянтинівського олійно-екстракційного заводу з річною потужністю переробки 1 млн тон насіння соняшника. Новий завод стане найсучаснішим в Україні у своєму сегменті. Високотехнологічне обладнання та Європейські стандарти управління якістю, охорони праці та екології забезпечать відповідність виробництва найвищим світовим стандартам. У проект буде інвестовано 130 млн. доларів.

На етапі будівництва, монтажу та подальшого обслуговування даного підприємства є затребуваними фахівці в галузі автоматизації, мехатроніки, енергетики, електротехніки та електромеханіки. Зокрема, підготовку таких фахівців здійснюють кафедри машин та апаратів, електромеханічних і енергетичних систем та автоматизації і комп’ютерно-інтегрованих технологій Хмельницького національного університету.
Під час вебінару зі вступним словом від Хмельницького національного університету до учасників семінару звернувся проректор з навчально-наукової роботи к.т.н., доцент Сергій Матюх. Від компанії «КЕРНЕЛ» зробили змістовні доповіді та презентації менеджер з навчання та розвитку персоналу компанії «КЕРНЕЛ» Юлія Дуднік, головний фахівець Віктор Сербул та менеджер з персоналу Валентина Лісова.

Упродовж зустрічі Юлія Дуднік розповіла про можливості програми «КЕРНЕЛ ШАНС» для майбутніх випускників.
«КЕРНЕЛ ШАНС» – це можливість пройти повний цикл виробничого стажування, освоїти новітні технології, здобути практичні навички та теоретичні знання за різними спеціальностями. Дана програма передбачає також оплачуване стажування, навчання та подальше працевлаштування студентів у компанії «КЕРНЕЛ». За період стажування і навчання молоді спеціалісти зможуть отримати практичні навички, необхідні їм у подальшій роботі. Також вона розкрила питання розвитку професійних компетенцій у компанії.

Головний фахівець з контрольно-вимірювальних приладів та автоматизації дивізіону виробничих активів компанії «КЕРНЕЛ» Віктор Сербул провів лекцію та розповів про виробничі активи компанії, які включають обробіток ґрунту та олійно-екстракційні заводи, особливості логістики інфраструктури, що включає мережу елеваторів і глибоководні експортні термінали. Продемонстрував присутнім 3D-модель майбутнього Старокостянтинівського олійно-екстракційного заводу, який буде введений в експлуатацію наприкінці 2021 року.

Наразі проявляється особлива зацікавленість компанії у висококваліфікованих фахівцях зі спеціальностей кафедри МАЕЕС «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (освітня програма «Енергетичний менеджмент») та «Галузеве машинобудування» (освітня програма «Робототехнічні та мехатронні системи галузі»).

Під час вебінару студенти та викладачі кафедри мали змогу поставити запитання представникам компанії, на які отримали змістовні відповіді.

Олег Поліщук
доктор технічних наук,
завідувач кафедри машин і апаратів 
електромеханічних та енергетичних систем ХНУ

Про автора

MAEES administrator

Напишіть відгук